Кадиров: Аз съм пехотинец на върховен главнокомандващ


Президентът на Чеченската република Рамзан Кадиров заяви, че е готов да подаде оставка, ако това е необходимо и описа като „нелепи” опитите на определени сили да го противопоставят на президента на Руската федерация Владимир Путин, предаде УНИАН. Кадиров наскоро разкритикува специализирана операция на полицията в Ставропол, в резултат на която Джамбулат Дадаев, гражданин на Чечня […]

Президентът на Чеченската република Рамзан Кадиров заяви, че е готов да подаде оставка, ако това е необходимо и описа като „нелепи” опитите на определени сили да го противопоставят на президента на Руската федерация Владимир Путин, предаде УНИАН.

Кадиров наскоро разкритикува специализирана операция на полицията в Ставропол,

в резултат на която Джамбулат Дадаев, гражданин на Чечня е загинал при престрелка.

Според местната полиция той е издирван по подозрение за причиняване на тежка телесна повреда, но не се съобщавана кого и кога я е нанесъл. Също така не е ясно дали той иманякаква връзка със Заур Дадаев, основният заподозрян за убиийството на руския опозиционер Борис Немцов.

Прессекретарят на Владимир Путин заяви в четвъртък, че Кремъл ще разгледа изявлението на Кадиров.

„Аз съм пехотинец на върховен главнокомандващ.

Ако ми бъде дадена заповед, ще я изпълня 100%. Ако искат да подам оставка, ще го направя. Готов съм и да умра.

Ето защо е смешно да се говори, че Кадиров е срещу президента. Той е нашият върховен главнокомандващ”, заяви Рамзан Кадиров.


VESTI.bg

Коментирай