Йотова: Ако играта с кворума продължи, ще искам избори


Още по темата Янаки Стоилов: Момчил Неков трябва да се откаже от ЕППреди 2 часа В БСП заговориха за смяна на ръководствотоПреди 1 ден Ако продължава по същия начин игра с кворума и въобще игра с нервите на всички български граждани, които чакат от това Народно събрание добрите закони и развитие напред, лично аз ще бъда […]

Още по темата

  • Янаки Стоилов: Момчил Неков трябва да се откаже от ЕП
    Преди 2 часа

  • В БСП заговориха за смяна на ръководството
    Преди 1 ден

Ако продължава по същия начин игра с кворума и въобще игра с нервите на всички български граждани, които чакат от това Народно събрание добрите закони и развитие напред, лично аз ще бъда един от хората, който ще поиска предсрочни избори.

Това заяви българският евродепутат от БСП Илияна Йотова пред БНР в коментар на резултатите от изборите за Европарламент.

Тя предложи да се изчака, за да се види ситуацията в днешния ден, в който парламентът трябва да дебатира вота на недоверие срещу правителството.

„Да видим дали наистина има преструктуриране на политическото пространство в Народното събрание и ние също ще направим своите изводи. БСП вече трябва да бъде в много по-активна позиция“, заяви Йотова.

Тя е на мнение, че не трябва да има емоционални решения след резултатите от вота в неделя и призна, че лично тя не е очаквала нито такъв резултат, нито такова участие на структурите на БСП, нито такова отношение към тези избори.

За оставки никога не е късно, но въпросът е какво решаваш с едни оставки, каза още тя. Според нея поемането на отговорност в БСП за резултатите от изборите трябва да стане чрез нов период на отчетно-изборни кампании и конгрес.

Тя сподели, че по време на предизборната кампания е чувала критики за кадровата политика на ДПС и упреци към БСП, особено в смесените райони и съвети как правителството да продължи да управлява. „Това се оказа измамно, защото очевидно не сме се срещнали с най-критикуващите хора. В никакъв случай не искам да обвинявам социолозите, но имам усещането, че този постоянен процент, който даваха на БСП, ни изигра много лоша шега“, заяви тя.

БСП подцени в голяма степен преференциалния вот на евроизборите, призна още евродепутатът

Тя определи ситуацията с избора на предпочитан кандидат в листата като горчив опит за партията при следващо гласуване.

Йотова каза още, че няма натиск върху излезлия изненадващо начело в листата Момчил Неков да се откаже от спечеленото място.

Тя каза, че би го посъветвала да помисли за себе си и добави, че няма „нищо против, нека той да бъде част от нашата делегация в следващия състав на Европейския парламент, но там се изисква много политически и житейски опит. Изисква се сериозна политика. Той трябва да реши сам. Никой няма да определя вместо него“.

Според Илияна Йотова е рано да се говори кой ще е кандидатът от България за еврокомисар.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай