И в Голдман сакс се забавлявали със стриптийзьорки


Мария Генчева | окт 20, 2012 | Коментари 0 Луди купони с много алкохол и полуголи жени били част от „токсичната“ култура на „Голдмън сакс“, заради която брокерът Грег Смит напусна банката със скандално писмо през март т.г. За подобни случки се разказва в книга, написана от Смит, която излиза на пазара в понеделник. Тя […]

Луди купони с много алкохол и полуголи жени били част от „токсичната“ култура на „“, заради която брокерът Грег Смит напусна банката със скандално писмо през март т.г. За подобни случки се разказва в книга, написана от Смит, която излиза на пазара в понеделник. Тя се нарича „Защо напуснах Голдман Сакс. Една история от Уолстрийт“.

В книгата се разказва как служители купонясвали с клиентите си по цели нощи . В един от случаите, през 2005 година, Смит се озовал със свои колеги в джакузи в Лас Вегас, като за купона била наета и стриптийзьорка. Напуналият служител разказва още как в първите дни работа в банката бил шокиран от отношението на работещите към клиентите. По думите на Смит клиентите били масово наричани „марионетки“. Смит разказва и как веднъж в съблекалните на банката налетял на шефа Лойд Бланкфейн, който се разхождал без хавлия след баня, тъй като искал да се суши на въздух.

Според журналисти, чели книгата, обаче тези две случки може би са единственото интересно и скандално в нея. Като цяло Смит разказвал за ежедневието си в банката. Книгата е критикувана също, че не се основава на факти, а на спомените и впечатленията на бившия служител. Според запознати, няколко седмици преди да напусне той искал удвояване на заплатата, но му било отказано заради масовото орязване на бонуси заради финансовата криза.

Публикувано в : Бизнес новиниИнтересноФинансови новини

Тагове:


Коментирай