Историята на градинката, която ядоса Борисов


„Към 2000-ната година този терен е бил собственост на „Софийски имоти“. След това е продаден, а после и препродаден. Това е генезисът на проблема. Защо е продаден, не мога да кажа“.  Това заяви в „Здравей, България“ по NOVA председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков за скандалната градинка между блоковете 19, 20 и 21 в квартал […]

„Към 2000-ната година този терен е бил собственост на „Софийски имоти“. След това е продаден, а после и препродаден. Това е генезисът на проблема. Защо е продаден, не мога да кажа“. 

Това заяви в „Здравей, България“ по NOVA председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков за скандалната градинка между блоковете 19, 20 и 21 в квартал „Младост 1“. Партия ГЕРБ свали политическото си доверие от кмета на района д-р Цвета Авджиева, Йорданка Фандъкова й поиска оставката, като Авджиева я подаде часове след това. 

Фандъкова запознала Борисов с казуса, а той по-късно коментира следното: „От една спалня, която беше преди 10-15 години, в момента е един от най-хубавите квартали. Като се започне от прекарването на Южната дъга, бизнес центъра, метрото, санираните училища и детски градини, трилентовите булеварди… Той стана един от най-хубавите квартали“. 

По думите на Герджиков до 2006-а градинката е трябвало да бъде деветежан блок.

Пред 2009 г. с приемането на подробния устройствен план позволеното строителство там е до 4 етажа. Сградата, която трябва да изникне, е не жилищна, а с обществено ползване. 

По думите му към момента този терен няма разрешение за строеж. 

„През последните няколко години сме спрели поне 7-8 строежа в междублокови пространства. Всеки конкретен случай ще бъде разгледан индивидуално. Това ще се случи и в „Младост““, посочи още председателят на Столичния общински съвет. 

Подобни казуси има и в други части на района. В „Младост 4“ също е заградена зелена площадка, която да бъде подготвена за строеж.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай