„Ислямска държава“ похити двама кюрдски журналисти


Джихадисти от терористичната групировка „Ислямска държава“ (ИД, преди „Ислямска държава в Ирак и Леванта“, ИДИЛ) похитиха двама кюрдски журналисти в Сирия, предаде Газета ру. Репортерите от телевизионния канал на кюрдската медия „Rudaw“ Масуд Акил и Фархад Хамо са били отвлечени от джихадистите на иракската граница на град Камишли. Администрацията на медията вече обяви искането си журналистите […]

Джихадисти от терористичната групировка „Ислямска държава“ (ИД, преди „Ислямска държава в Ирак и Леванта“, ИДИЛ) похитиха двама кюрдски журналисти в Сирия, предаде Газета ру.

Репортерите от телевизионния канал на кюрдската медия „Rudaw“ Масуд Акил и Фархад Хамо са били отвлечени от джихадистите на иракската граница на град Камишли.

Администрацията на медията вече обяви искането си журналистите й да бъдат освободени.

„Rudaw” изисква освобождаването на нейните журналисти и призовава местните власти да се погрижат за обезпечаването на тяхната безопасност“, се казва в официалното изявление на медията.

По-рано стана ясно, че екстремисти от Ислямска държава“ са убили 150 жени в западната част на Ирак, защото отказали интимна връзка с джихадисти.


VESTI.bg

Коментирай