Искат оставката на кмета, чиито служители ремонтират магазина му


„Не е морално служители на общината да се изпращат в работно време да вършат частни услуги, но дали това е законно, компетентните органи ще се произнесат”, коментира Стефан Стефанов, председател на Общинския съвет в Никола Козлево, пред NOVA. Коментарът му дойде след материал, излъчен в „Разследване„, който показва как общински служители в работно време, използвайки […]

„Не е морално служители на общината да се изпращат в работно време да вършат частни услуги, но дали това е законно, компетентните органи ще се произнесат”, коментира Стефан Стефанов, председател на Общинския съвет в Никола Козлево, пред NOVA.

Коментарът му дойде след материал, излъчен в „Разследване„, който показва как общински служители в работно време, използвайки служебен транспорт, работят по частния магазин на кмета Ешреф Реджеб в Шумен. 

Общинският съвет на ДПС вече излезе с декларация, с която иска оставката на кмета на  Община Никола Козлево Ешреф Реджеб. 

„Общинският съвет не е разследващ орган, но на предстоящото заседание

предстои да разгледаме тримесечен отчет на фирмата и ще искаме подробна информация за извършените дейности от фирмата”, коментира още Стефанов. 

Разследването на Васил Иванов установява още, че новият кмет, издигнат от ГЕРБ, си е купил сградата за около 1 500 000 лева. Впоследствие в магазина започва големият ремонт.


VESTI.bg

Коментирай