Индия е лидер по разпространение на застраховки


Мария Генчева | ное 04, 2012 | Коментари 0 Индия не е сред световните лидери по финансово развитие, но пък се оказва на първо място по гъстота на застраховките живот , става ясно от доклад на Световния икономически форум. Класацията се прави според съотношението между продадените премии и БВП на глава от населението. Така на […]

не е сред световните лидери по финансово развитие, но пък се оказва на първо място по гъстота на застраховките живот , става ясно от доклад на Световния икономически форум. Класацията се прави според съотношението между продадените премии и БВП на глава от населението.

Така на първо място в света се оказва Индия. След нея са Китай, Япония, САЩ и Великобритания. По отношение на гъстотата на останалите , Индия е на трето място, след Китай и САЩ.

В класацията по финансово развитие Индия е едва на 40-то място.

През 2012 г. се очаква голям ръст на индийския застрахователен сектор, прогнозират от консултантската компания МакКинси. Това се дължи на увеличаващите се приходи на домакинствата и увеличението на цените на премиите спрямо БВП.

Индия е и сред 20-те компании, които понасят най-малки загуби при банкови кризи.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новиниИнтересно

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай