Илияна Йотова: Мнозинството иска избори час по-скоро


Още по темата ГЕРБ поиска избори на 29 септемвриПреди 6 часа Янаки Стоилов: БСП удивена за „Южен поток“Преди 11 часа Стойнев за „Южен поток“: Не дали, а какПреди 12 часа Преобладаващото мнение, бих казала мнозинството от колегите ми и аз, смятаме, че трябва да има избори възможно най-бързо. Това каза Илияна Йотова след заседанието на […]

Още по темата

  • ГЕРБ поиска избори на 29 септември
    Преди 6 часа

  • Янаки Стоилов: БСП удивена за „Южен поток“
    Преди 11 часа

  • Стойнев за „Южен поток“: Не дали, а как
    Преди 12 часа

Преобладаващото мнение, бих казала мнозинството от колегите ми и аз, смятаме, че трябва да има избори възможно най-бързо.

Това каза Илияна Йотова след заседанието на ИБ на БСП, чийто член е и тя.

Точната дата обаче предстои да се обсъжда.

Йотова каза, че има различни мнения за живота на правителството. За нея най-доброто решение от заседанието е да чуят възможно най-много мнения. Това ще стане във вторник на заседание на Националния съвет на БСП. Затова на пленума са поканени не само членове на НС, но и широк кръг от ръководствата на БСП по места.

„Искаме да чуем всички мнения,

които са меродавни, от които много зависи. Защото това ще са хората, които ще правят изборите“, обясни Йотова.

Никой от другите представители на ръководството на БСП не пожела да коментира пред журналисти какво са решили в ИБ.

Очаква се във вторник Националният съвет да обсъди

едногодишния отчет на правителството на Пламен Орешарски и резултатите от изборите за Европейски парламент.

„Всичко, което е било възможно като избори, е било обсъдено“, обяви Борислав Гуцанов, без да конкретизира.

Колкото до това, дали са обсъждани промени в ръководството на партията, Илияна Йотова обясни, че в тази ситуация много трудно може да се правят избори в най-скоро време и да се правят същностни и сериозни промени вътре в БСП. Така от думите ѝ се разбра, че въпросът за това остава на заден план, коментира БГНЕС.

„Най-важното в момента е какво да се направи, така че държавата най-безболезнено да премине през всички тези изпитания. А вътрешнопартийните неща на една, втора или трета политическа партия стоят на заден план“, каза и Гуцанов.

Според Йотова на заседанието на НС на БСП във вторник може да се очаква

изключително обективна оценка на това, което направи правителството за тази една година.

„С всичките добри неща, с всички неща, за които очевидно не стигна време и за това как БСП ще се подготви за изборите“, обясни тя.

Днес не е било обсъждано дали и премиерът Пламен Орешарски ще присъства на Националния съвет, уточни Гуцанов.

Йотова коментира още, че премиерът би трябвало да коментира всички своите решения с мандатоносителя БСП и коалиционния партньор ДПС.

Докато не видя конкретните доказателства за нарушаването на европейското право от проекта „Южен поток“, не мога да се съглася с ЕК, каза още Йотова и допълни, че до този момент не е видяла нито една аргументация от страна на ЕК, освен забележката, че има някакви нарушения по третия енергиен пакет.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай