Изяденият от анаконда: Притеснявах се за змията


Американецът, който се остави да го изяде анаконда за дългоочаквано телевизионно събитие, говори за това какво го е вдъхновило да вземе участие в това рисково начинание, пише „Дейли Мейл„. През лятото Пол Росоли облече специален костюм, с който да остави 25 -метровата и тежаща над 180 кг змия да го изяде. Опасното изпълнение ще бъде […]

Американецът, който се остави да го изяде анаконда за дългоочаквано телевизионно събитие, говори за това какво го е вдъхновило да вземе участие в това рисково начинание, пише „Дейли Мейл„.

През лятото

Пол Росоли облече специален костюм, с който да остави 25 -метровата и тежаща над 180 кг змия да го изяде.

Опасното изпълнение ще бъде показано от Дискавъри Ченъл тази неделя.

Като цяло Росоли

бил толкова уверен в дизайна на костюма си, че е бил по-притеснен за безопасността на влечугото, отколкото за своята собствена.

„Не исках да стресирам змията прекалено много. Исках да съм сигурен, че костюмът е гладък и няма да навреди на анакондата. Наистина не бях уплашен. Тествахме костюма, работих по него с експерти и знаех, че ще бъда в безопасност“, споделя Росоли.

На фона на негативните реакции активисти за правата на животните, които смятат, че анакондата е била измъчвана, принудена да изяде Росоли, човек много по-голям от обичайната плячка на анакондата, самият Росоли отговаря, че змията е невредима.

Той подчертава, че

експериментът е направен с цел събиране на средства за опазване на естествените местообитания на влечугото.

„Исках да направя нещо, което напълно да шокира хората. Ние природозащитниците обичаме да проповядваме на хората. Това, което опитах да направя с този експеримент е да обърна внимание на хората, които не знаят какво се случва в Амазония“, казва Росоли пред „Ню Йорк Поуст„.

Пол Росоли, който е родом от Ню Джъзи, САЩ и за първи път посещава Амазония на 18 години, прекарва 60 дни в дъждовна гора в Перу с екип от около десет души, за да търси анаконда, подходяща за експеримента.

В процеса на търсене, екипът започва и първото научно изследване на анаконди в дивата природа, като определял теглото, дължината и пола на всяка змия, на която се натъкнат. Специалното в предаването в неделя ще бъде насърчаването на събиране на средства за опазване на естествения хабитат на змията.

Естественикът и екипът му вече мислели, че ще изтече времето, отпуснато им от Дискавъри Чанъл, когато

най-накрая проследили женска зелена анаконда, която Росоли забелязал за първи път през 2008 г.

Той разкрива, че са били нужни 12 души, за да с преборят с огромното влечуго и да го извадят от водата, добавяйки, че на мястото имало и херпетолози, които да се уверят, че змията е в добро здраве през краткото си пленничество.

След това Росоли облича костюма, изработен от въглеродни влакна, които да го предпазят от смъртоносната хватка на змията и от храносмилателните ѝ киселини. Костюмът е бил снабден и с кислород за три часа, комуникационни устройства и няколко камери.

За да привлече вниманието на анакондата, той се залял със свинска кръв и имитирал движенията на типичната плячка на тази змия.

Росоли разкрива, че не отнело много време, за да се хване змията на въдицата.

Той обаче отказа да разкрие повече подробности за това какво се е случило, когато анакондата се е опитала да го погълне целия.

Пол Росоли пази изненадата за предаването „Изяден жив“ по Дискавъри Ченъл, което ще бъде излъчено в неделя.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай