Изчислиха идеалното време за заспиване


Финландски учени са определили идеалното време, когато човек трябва да легне да спи, за да се събуди отпочинал на следващата сутрин, съобщи в. „Хелсингин саномат„. Проф. Марку Партинен – специалист в проблемите на съня, твърди, че хората, които дълго не могат да заспят, очевидно избират неподходящо време за лягане. Според учения положението лесно може да […]

Финландски учени са определили идеалното време, когато човек трябва да легне да спи, за да се събуди отпочинал на следващата сутрин, съобщи в. „Хелсингин саномат„.

Проф. Марку Партинен – специалист в проблемите на съня, твърди, че хората, които дълго не могат да заспят, очевидно избират неподходящо време за лягане.

Според учения положението лесно може да бъде променено.

Нужно е човек да се приготви за сън и да затвори очи 10-15 минути преди времето, което е предвидил за заспиване.

Този кратък период е достатъчен, за да се постигне желаният резултат – да заспим непробудно и да не се будим до сутринта.

Според финландския учен повечето възрастни хора се нуждаят от 6-8 часа сън на ден. А това означава, че ако трябва да станете в 7 сутринта, а възнамерявате да спите седем часа и половина, трябва да си легнете в 23:15 часа.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай