ИД обяви, че е обезглавила 21 християни, отвлечени в Либия


Групировката „Ислямска държава“ (ИД, преди „Ислямска държава в Ирак и Леванта“, ИДИЛ) публикува видеозапис, претендиращ, че показва обезглавяването от нея на 21 египетски християни, отвлечени в Либия, съобщи Ройтерс. Телевизионният канал „Ал Арабия“ съобщи за убийството на 12 февруари, но видеото се появява едва днес. В началото на януари бе съобщено, че в град Сирт […]

Групировката „Ислямска държава“ (ИД, преди „Ислямска държава в Ирак и Леванта“, ИДИЛ) публикува видеозапис, претендиращ, че показва обезглавяването от нея на 21 египетски християни, отвлечени в Либия, съобщи Ройтерс.

Телевизионният канал „Ал Арабия“ съобщи за убийството на 12 февруари, но видеото се появява едва днес.

В началото на януари бе съобщено, че в град Сирт (600 км източно от Триполи) са били заловени около 20 египтяни, дошли да работят в съседната страна.

На записа се вижда как облечени в черни дрехи бойци водят пленниците на морския бряг. Облечените в оранжеви комбинезони заложници биват принудени да паднат на колене, след което биват обезглавени.

Записът бил публикуван в „Туитър“ в профила на уебсайт, подкрепящ групировката.

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси свика извънредна среща на Националния съвет за отбрана след появата на видеото.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай