Златанов е осъден за назидание на властимащите


Още по темата Майката на Филип Златанов: За мен присъдата е парадокс04.04.2014 Указанията в тефтерчето на Златанов изпълнени на 100%17.01.2014 Филип Златанов е осъден за назидание на властимащите, става ясно от мотивите на съда по делото за прословутото му тефтерче. Според магистратите присъдата от 3,5 години затвор, която ексшефът на Комисията за установяване на конфликт […]

Още по темата

  • Майката на Филип Златанов: За мен присъдата е парадокс
    04.04.2014

  • Указанията в тефтерчето на Златанов изпълнени на 100%
    17.01.2014

Филип Златанов е осъден за назидание на властимащите, става ясно от мотивите на съда по делото за прословутото му тефтерче.

Според магистратите присъдата от 3,5 години затвор, която ексшефът на Комисията за установяване на конфликт на интереси получи, е и наказанието, което би превъзпитало и поправило Златанов.

Според съдия Андрей Ангелов, и двамата съдебни заседатели, действията на Филип Златанов са с висока степен на обществена опасност. Те са уронили авторитета на цялата система за социално управление, предвид естеството на длъжността му в цялата йерархия на държавната администрация и функциите на комисията да упражнява контролни правомощия за законно и почтенно осъществяване на властническите правомощия.

В края на мотивите си съдът е написал, че присъдата „трябва да служи като предупреждение и да има превантивен ефект върху останалите членове на обществото“ и властите.

Златанов беше признат за виновен за това, че е нарушил служебните си задължения, като е покрил сигнал срещу президента Росен Плевнелиев, както и че е публикувал решение за конфликт на интереси срещу тогавашната му съветничка Димана Ранкова, без да й даде право да обжалва.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай