Зимата създаде проблеми и по света


Зимата създава проблеми и бедствия не само у нас, а по цял свят.  Белият сезон парализира обширни части от Япония. Заради прекъснати от зимни виелици далекопроводи без ток днес останаха около 50 хиляди домове в североизточната част на главния японски остров Хоншу, информира местната електроснабдителна компания, която се опитва да отстрани повредите. Близо 10 000 […]

Зимата създава проблеми и бедствия не само у нас, а по цял свят.  Белият сезон парализира обширни части от Япония.

Заради прекъснати от зимни виелици далекопроводи без ток днес останаха около 50 хиляди домове в североизточната част на главния японски остров Хоншу, информира местната електроснабдителна компания, която се опитва да отстрани повредите.

Близо 10 000 души бяха посъветвани днес да се евакуират от крайбрежните райони на японския град Немуро,

в североизточната част на северния японски остров Хокайдо. Заради обилни снеговалежи и ураганен вятър там се очаква висок прилив, който според прогнозите ще залее обширна част от този район. Скоростта на вятъра превишава 30 м в секунда.

Заради бурите на Хокайдо са отменени 206 пътнически влака, отложени са близо 100 полета, свързващи острова с останалите части на Япония. Очаква се през следващото денонощие в Хокайдо да падне 120 см снежна покривка.

Обилен снеговалеж предизвика сериозни нарушения на железопътния и автомобилния транспорт и централните части на Япония, включително и в района на Токио.    

Съседна Гърция също е в плен на зимата.

Много училища в централните и северни райони на страната днес са затворени заради лошото време, съобщават медиите.

Властите в южната съседка предупреждават водачите на автомобили да бъдат оборудвани с вериги, тъй като пътищата са заснежени и има поледици, Сняг има в Атина и дори на остров Лесбос, където училищата също не работят.

Всичко за времето у нас и по света, както и актуална пътна обстановка можете да намерите на Sinoptik.bg.

Сняг парализира и Одеса.

Двама души са починали от измръзване, след като студът скова украинския пристанищен град, информира Нова ТВ. Над 30 полета са отменени заради силните снеговалежи и бурния вятър. Много кораби изчакват метеорологичните условия да се подобрят, за да могат да потеглят.

Вижте как изглежда зимата по света в снимки.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай