Земеделският министър спрял поръчки за милиони


Министърът на земеделието и храните Васил Грудев е спрял обществени поръчки, които смята не само за нецелесъобразни, но и „предвид финансовото състояние на министерството са абсолютно излишни“. Това обяви самият той пред журналисти в Шабла. „Стойността на спрените обществени поръчки е 12, 650 млн лева, но съм далеч от мисълта, че всички те са свързани с определен […]

Министърът на земеделието и храните Васил Грудев е спрял обществени поръчки, които смята не само за нецелесъобразни, но и „предвид финансовото състояние на министерството са абсолютно излишни“.

Това обяви самият той пред журналисти в Шабла.

„Стойността на спрените обществени поръчки е 12, 650 млн лева,

но съм далеч от мисълта, че всички те са свързани с определен тип нарушения. Аз съм ги прекратил още на ниво обявление, защото у мен се събуди съмнение кое налага, например, да възлагаме многобройни анализи на дейностите на дирекциите в министерството от порядъка на 60-80 хил лева“, поясни министърът.

Той припомни, че за да бъдат осигурени средства за Националната здравноосигурителна каса, както всички ведомства, така и

Министерството на земеделието и храните е съкратило разходите си до края на годината с 9%.

Министърът даде пример и със спряна обществена поръчка за социологически проучвания за нагласите на обществото по мерките на нова оперативна програма за периода до 2020 г.

По думите му в момента подобно намерение звучи несериозно, защото програмата е изпратена в Брюксел само преди няколко седмици, а да се правят проучвания бързо до края на годината на огромни суми смята за нецелесъобразно.


VESTI.bg

Коментирай