За „Лафка“ в Бургас и кафето в Кърджали


Още по темата Търговци: Скоро цигари ще се продават само в Lafka18.02.2014 Спорна поправка изкара на протест търговци на дребно от БургасПреди 1 ден Касим Дал: Кафето в Кърджали беше знак към БСП28.03.2014 Йордан Цонев: Кафето е едно, коалиция – друго28.03.2014 Бургас е много далече от Кърджали и решението няма нищо общо с кърджалийското кафе. […]

Още по темата

 • Търговци: Скоро цигари ще се продават само в Lafka
  18.02.2014

 • Спорна поправка изкара на протест търговци на дребно от Бургас
  Преди 1 ден

 • Касим Дал: Кафето в Кърджали беше знак към БСП
  28.03.2014

 • Йордан Цонев: Кафето е едно, коалиция – друго
  28.03.2014

Бургас е много далече от Кърджали и решението няма нищо общо с кърджалийското кафе.

Това заяви в интервю за БНР  Димитър Людиев, водач на ГЕРБ в Общинския съвет в Бургас за вчерашното решение на Общинския съвет в Бургас за промени в общинската наредба за преместваеми обекти.

ГЕРБ и ДПС заедно дадоха път на веригата в Бургас, но вносителят на поправката Димитър Людиев (ГЕРБ) отрече това да има общо с кафето на Борисов и Местан в Кърджяли

Двете партии дадоха възможност на една фирма да наема повече от два павилиона. Това означава, че общинските съветници отвориха вратите за веригата „Лафка“ на „Булгартабак“.

Против промяната бяха общинарите от СДС, БСП и НФСБ. Според съветниците Вълчо Чолаков, Валентин Касабов и Евгений Мосинов това е начин за непочтено развитие на бизнеса. 

Слухове свързват новия собственик на тютюневия холдинг с банкера Цветан Василев и депутата Делян Пеевски.

Людиев от ГЕРБ, който е вносител на поправката, заяви, че така ще има равни възможности за всички търговци в града. 

„Аз се занимавам дълги години с малък и среден бизнес, имам достатъчно опит и за мен винаги в политиката са липсвали равни условия за конкуренция. Това, което съществуваше в нашата наредба, се заобикаляше много лесно. Всички търговци, които бяха вчера в залата, имат по няколко павилиона. Никаква комуникация не съм имал с управлението на ГЕРБ, това е решение на нашата група“, заяви Людиев.

От Асоциацията на дребните търговци в града протестираха срещу поправката, защото според тях отпадането на ограничителния текст ще даде възможност за „Лафка“ ги изхвърли от пазара.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай