Защо хейтът е националния ни спорт


Защо обичаме да мразим? Какво е интернет трол и още интересни въпроси, на които отговор ще даде най-новото видео от канала Po_umeni във Vbox7 Интернет… платформата, която свързва милиарди хора от цял свят и създава истинска революция в комуникациите. В същото време, мрежата дава възможност на хората да са анонимни, да публикуват какво си пожелаят. Днес ще насочим вниманието […]

Защо обичаме да мразим? Какво е интернет трол и още интересни въпроси, на които отговор ще даде най-новото видео от канала Po_umeni във Vbox7

Интернет… платформата, която свързва милиарди хора от цял свят и създава истинска революция в комуникациите.

В същото време, мрежата дава възможност на хората да са анонимни, да публикуват какво си пожелаят. Днес ще насочим вниманието ви малко повече към така наречените  „интернет троловете“ и защо толкова хората  обичат да мразят.

Нека първо бъде отбелязано, че далеч не всеки, който публикува нещо негативно в интернет е трол.

Има хора, които искрено се влияят от нещата, за които пишат, има и хора, които не публикуват хейт, а градивна критика. За тези хора няма да говорим.

Ще говорим за троловете – те са тези, които публикуват нещо негативно, само и единствено, за да провокират някакъв отговор или негативна реакция.

Защо се случва това

Голяма част от коментарите на различни тролове, които четете в интернет особено, ако става въпрос за политика са платени. Например:

Правителството на Китай плаща на тролове, които публикуват по 500 милиона трол коментара всяка година. Това се прави с цел да бъде манипулирано общественото мнение.

Това не се случва само в Китай, и у нас го има.

Вероятно ви се е случвало да отворите някой новинарски сайт и за новина, която няма нищо общо с политиката да пише в коментарите нещо за една или друга партия от анонимен или току-що регистриран профил. 

Провеждани са психологически проучвания на интернет тролването.

Данните сочат, че хората, които редовно тролват в интернет са нарцисисти и психопати. А когато тези две характеристики се свържат с естествения стремеж на всеки човек да бъде център на влиянието, се получават хиляди коментари, лишени от причина, логика и смисъл. Коментари, които с много думи казват нищо, но го казват по неприятен начин. 

Какво е най-добрата реакция, когато някой започне да ви тролва

След като тяхната цел е да предизвикат реакция, то най-добрата реакция срещу тях не е да триете коментарите им, още по-малко да им кажете, че са нарцистинчи психопати, които плачат за внимание – не.

Най-добрата реакция срещу тях е да не предприемате нищо.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай