Защо не се отварят прозорците в самолета?


Мария Генчева | сеп 25, 2012 | Коментари 0 Разхерметизирането на кабината на самолет се смята за особено опасно и е желязна причина за аварийно кацане. Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Мит Ромни обаче е на друго мнение – те трябва да се отварят, за да могат пътниците да дишат чист въздух […]

Разхерметизирането на кабината на се смята за особено опасно и е желязна причина за аварийно кацане. Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Мит Ромни обаче е на друго мнение – те трябва да се отварят, за да могат пътниците да дишат чист въздух отвън, съобщава в. „Дейли телеграф”.

По време на предизборно събитие в Калифорния Ромни споменал за аварийното приземяване на самолета със съпругата му Ан преди няколко дни заради малък в кабината.

„Когато има пожар в самолета, няма къде да отидеш, наистина. И няма никакъв кислород, няма как да вземеш въздух отвън, защото прозорците не се отварят. Не знам защо не се отварят, това е голям проблем. Много е опасно. Добре че е имало кислород за пилотите, за да приземят самолета в Денвър”, коментира Ромни.

Републиканецът изглежда няма представа какво може да се случи, ако леденият и разреден въздух на няколко километра височина нахлуе в кабината. Експерти обясняват, че свежият кислород ще подхрани огъня, а загубата на налягане в кабината може да причини разпадането на корпуса.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новиниИнтересно

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай