Застраховки ще поскъпнат заради урагана Санди


Мария Генчева | ное 01, 2012 | Коментари 0 Американските застрахователи вероятно ще вдигнат цените на премиите и ще наложат по-строги условия по имуществените застраховки в засегнатите от урагана Санди райони. Това прогнозират специалисти от брокерската компания Aon. По всяка вероятност новите клаузи в договорите ще засягат покритието за риска наводнение, което ще бъде намалено. […]

Американските вероятно ще вдигнат цените на премиите и ще наложат по-строги условия по имуществените застраховки в засегнатите от урагана Санди райони. Това прогнозират специалисти от брокерската компания Aon. По всяка вероятност новите клаузи в договорите ще засягат покритието за риска наводнение, което ще бъде намалено.

Последиците от урагана са 70 смъртни случая, над 8 милиона домакинства без ток и стотици разрушени или наводнени къщи. Множество бизнес сгради в Ню Йорк също са претърпели големи , наводнено е и метрото в града.

„Сега имаме наводнения, които би трябвало да се случват веднъж на 100 години, на всеки две години”, коментира губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо. „Изправени сме пред нова реалност, когаго става въпрос за времето, и имаме стара инфраструктура, което не е добра комбинация”, коментира той.

Застрахованите щети може да достигнат и 20 милиарда долара, според последните изчисления. Това е втората най-голяма сума след пораженията от урагана Катрина през 2005 г., когато застрахователите платиха над 40 милиарда долара.

Въпреки това не се очакват сериозни сътресения в индустрията, тъй като тази година имаше далеч по-малко бедствия от миналата и застрахователите разполагат с достатъчно капитал да покрият щетите и да продължат да продават на клиентите си.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай