Застраховател ще строи небостъргач-скалпел


Мария Генчева | сеп 07, 2012 | Коментари 0 Небостъргач във формата на скалпел ще строи в Лондон американската застрахователна компания WR Berkley, съобщава Financial Times. Шефът на компанията  призна, че 35-етажната сграда ще е символ на амбициозните му планове за разширяване на бизнеса в Европа.Компанията обяви, че ще финансира проекта, който ще струва 800 […]

Небостъргач във формата на скалпел ще строи в американската WR Berkley, съобщава Financial Times. Шефът на компанията  призна, че 35-етажната сграда ще е символ на амбициозните му планове за разширяване на бизнеса в Европа.
Компанията обяви, че ще финансира проекта, който ще струва 800 милиона долара, със собствени средства. За архитект е наета известната компания Kohn Pedersen Fox. Една четвърт от сградата, която ще е във формата на скалпер, сочещ нагоре, ще бъде използвана за офиси на компанията, в които ще работят 240-те й британски служители. Останалите етажи ще бъдат предложени на пазара.
“Днес всички гледат на тези неща като на икономическа транзакция. Но ние смятаме, че сградата говори много за това кои сте и какво правите на този свят. Това говори много и за нас и нашите намерения”, казва шефът на компанията Уилям Бъркли.
Той обяснява, че компанията му преди това е търсела да наеме готови офиси в централен Лондон, но никоя от сградите не отговаряла на технологичните стандарти, които застрахователят изисква. Новият небостъргач ще е висок 190 метра и се очаква да бъде завършен през 2017 година. Около 1000 кв.м. от цялата площ ще бъдат търговска зона.
Бъркли добавя още, че компанията може да реши да ипотекира сградата, след като тя бъде заета.
WR Berkley има пазарна капитализация от 5,1 милиарда долара и е сред най-големите застрахователи на средни предприятия в САЩ. Компанията разширява дейността си в Европа с офиси в Германия, Ирландия, Испания и Норвегия. WR Berkley е поредният американски , който навлиза активно на европейския пазар с представителство в Лондон. В центъра на британската столица вече никне цял застрахователен квартал, като застрахователите заемат предишните места на банките, повечето от които са преместили офисите в по-евтиния район Canary Wharf.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новиниИнтересно

Тагове:


Коментирай