Застрахованите щети от бурята в САЩ ще са за поне $ 5 млрд.


Мария Генчева | окт 28, 2012 | Коментари 0 Около 5 милиарда долара ще струва на застрахователните компании супербурята, която се очаква да удари в понеделник или вторник американското източно крайбрежие, изчисляват анализатори от компанията Kinetic Analysis Corp. Застрахователите в региона вече се подготвят за предстоящото бедствие като са осигурили допълнителни екипи в готовност да […]

Около 5 милиарда долара ще струва на застрахователните компании супербурята, която се очаква да удари в понеделник или вторник американското източно крайбрежие, изчисляват анализатори от компанията Kinetic Analysis Corp. Застрахователите в региона вече се подготвят за предстоящото бедствие като са осигурили допълнителни екипи в готовност да поемат множеството искове за .

От 5-те милиарда очаквани щети, най-много ще са загубите в Пенсилвания, смятат специалистите. Като цяло източното крайбрежие е гъсто населен район и загубите ще са големи. Щетите ще са повече от тези, нанесени от урагана Айрин миналата година, които бяха около 4,3 милиарда долара. Изчисленията за 5 милиарда долара не включват вредите, вследствие на наводнения. Застрахователните полици срещу подобния бедствия в тези райони на САЩ осигуряват защита срещу щети, нанесени от силните ветрове, включително прекъсване на електрозахранването и др. Загубите от наводненията се покриват от Националната програма за на наводнения, която се финансира от правителството. Миналата година за Айрин бяха платени 1,28 милиарда долара щети от наводнения.

Ураганът Санди се очаква да нанесе сериозен удар по финансите на американските , но той няма да е фатален, прогнозират експертите. Тази година бе сравнително бедна на големи бедствия и застрахователните компании са на печалба. Затова и загубите ще бъдат понесени сравнително спокойно и най-вероятно застрахователите ще успеят да ги понесат сами, без да прибягват до презастрахователните договори.

Компаниите, които ще покрият най-голяма част от щетите, са State Farm, Allstate, Travelers и Chubb Corp.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новиниФинансови новини

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай