Започва най-старата изложба на кучета


В Ню Йорк беше открита за 139-и път най-старата изложба на кучета – „Уестминстър кенъл клъб“, в която участват над 2700 животни, предаде Асошиейтед прес. Двудневният конкурс, на който са представени 192 породи и разновидности кучета от почти всички американски щати, се провежда в „Медисън скуеър гардън“ в Манхатън. Две от представените породи участват за […]

В Ню Йорк беше открита за 139-и път най-старата изложба на кучета – „Уестминстър кенъл клъб“, в която участват над 2700 животни, предаде Асошиейтед прес.

Двудневният конкурс, на който са представени 192 породи и разновидности кучета от почти всички американски щати, се провежда в „Медисън скуеър гардън“ в Манхатън.

Две от представените породи участват за пръв път – твърдокосместата унгарска визла и мадагаскарския бишон. Първата е ловджийска порода с много чувствително обоняние, а втората е декоративна и се счита за отличен компаньон.

И двете породи съвсем неотдавна бяха признати от американските експерти. Авторитетното жури, в което са включени 34 съдии от 14 американски щата, а също така от Канада и Финландия,

ще трябва да оцени не само външния вид на четириногите състезатели, но също така и тяхната физическа подготовка, ловкост, скорост и издръжливост.

Окончателните резултати от съревнованието ще бъдат обявени във вторник.

Както и миналата година, в чест на откриването на изложбата най-известният небостъргач в Ню Йорк – „Емпайър стейт билдинг“, беше осветен в нейните официалните цветове – жълто и виолетово.

По оценки на организаторите изложението в „Медисън скуер гардън“ ще бъде посетено от няколко хиляди нюйоркчани и гости на мегаполиса. Няколко милиона зрители ще следят състезанията от телевизионния екран.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай