„Замъкът на Луи XIV“ продаден на мъж от Близкия изток


Френският „замък на Луи XIV“, както е известно имението Сhateau Louis XIV, е продаден за 301 млн. долара, съобщи агенция „Блумбърг“. Това е рекордна цена за недвижима собственост. Имението се намира в предградие на Париж, недалеч от Версай. То е построено през 2008-2011 г., но е издържано в стила, характерен за епохата на Краля слънце […]

Френският „замък на Луи XIV“, както е известно имението Сhateau Louis XIV, е продаден за 301 млн. долара, съобщи агенция „Блумбърг“.

Това е рекордна цена за недвижима собственост.

Имението се намира в предградие на Париж, недалеч от Версай. То е построено през 2008-2011 г., но е издържано в стила, характерен за епохата на Краля слънце Луи XIV, откъдето идва и името му.

Идентичността на купувача не се съобщава, но по данни на агенцията той е мъж от Близкия изток.

На територията на „замъка“ с площ от 23 хектара има позлатен фонтан, мраморни статуи, алеи за разходки с коне, растителен лабиринт. Към него има и кино и басейн.

A photo posted by The SLS Team (@theslsteam) on Dec 16, 2015 at 8:50am PST

Отвътре помопозната сграда е украсена с гоблени, фрески и мраморни статуи.

Имението бе обмисляно и като място за сватбеното тържество на Ким Кардашиян и Кание Уест.

Досега най-скъпата недвижима собственост в света бе пентхаус (луксозен апартамент на последния етаж на висока сграда – бел.ред.) в Лондон, за който бяха платени 221 млн. долара.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай