Заместниците на Янева в СГС са с отнети правомощия


Временният ръководител на Софийския градски съд (СГС) Владимир Йорданов е издал днес заповеди, с които отнема административните правомощия на заместник-председателите и ръководители на отделения от екипа на Владимира Янева, съобщи „Съдебни репортажи“. Всички техни задължения, включително случайното разпределение на делата, се поемат от съдии от съответните отделения. Според заповедите Наказателното отделение ще се ръководи от съдия […]

Временният ръководител на Софийския градски съд (СГС) Владимир Йорданов е издал днес заповеди, с които отнема административните правомощия на заместник-председателите и ръководители на отделения от екипа на Владимира Янева, съобщи „Съдебни репортажи“.

Всички техни задължения, включително случайното разпределение на делата, се поемат от съдии от съответните отделения.

Според заповедите Наказателното отделение ще се ръководи от съдия Евелина Папазян (вместо Петя Крънчева), Търговското отделение – от Анжелина Христова (досега Иво Дачев), Първо гражданско отделение (вместо Богдана Желявска) се поема от съдия Евгени Георгиев, а Въззивно гражданско отделение – от Хрипсиме Мъгърдичян.

Бившият председател на СГС Владимира Янева подаде оставка, след като прокуратурата оповести, че я разследва заради незаконни разрешения на СРС-та по разработката „Червеи“.

Заместниците й обаче отказаха да напуснат поста, въпреки неколкократните призиви на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и недоволството на десетки софийски съдии, които поискаха оставките на Янева и екипа й заради нарушенията на случайното разпределение на делата и нерешените с години проблеми в съда.

Поредицата от скандали в СГС започна в края на ноември заради нарушения на случайното разпределение на делата „КТБ“ и „Белведере“.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай