Задържаха 560 кг марихуана на ГКПП Илинден


560 кг висококачествена марихуана е била открита при извършена проверка на румънски камион – влекач и полуремарке, на ГКПП Илинден, съобщиха от МВР. Проверката е била част от съвместните акции за противодействие на престъпленията, предприети от Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“ в периода от 10 до 24 март. Камионът е проверен на 15 март […]

560 кг висококачествена марихуана е била открита при извършена проверка на румънски камион – влекач и полуремарке, на ГКПП Илинден, съобщиха от МВР.

Проверката е била част от съвместните акции за противодействие на престъпленията, предприети от Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“ в периода от 10 до 24 март.

Камионът е проверен на 15 март на вход на ГКПП Илинден. По документи той е провозвал пластмасови кутии за сладолед, а получател е бил румънска фирма.

В хода на проверката, в средата на камиона са били открити кашони и пакети с тревиста маса. След извършване на необходимите наркотестове е констатирано, че в укритите пакети има висококачествена марихуана на стойност над 3 млн. лева.

Случаят е предаден по компетентност на Районна прокуратура-Гоце Делчев.

В периода 10-24 март са извършени 420 проверки, основно на ГКПП Кулата и ГКПП Илинден. Открити и иззети са били още 412 бокса цигари с търговска марка „Роял“ и “Джим“ и без бандерол. Те са били скрити в блокчета парафин в камион с румънска регистрация, проверен нв ГКПП Кулата. Образувано е дознание в Митница „Югозападна“.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай