Загубите на JPMorgan се оказаха тройно по-големи


Мария Генчева | юли 15, 2012 | Коментари 0 Американската банка JPMorgan обяви, че загубите от търговията й с рискови финансови инструменти през последните месеци са три пъти по-големи от очакваното, съобщи Би Би Си. През май бе съобщено, че банката е загубила най-малко 2 милиарда долара от сделки с ценни книжа, играещи ролята на […]

Американската JPMorgan обяви, че загубите от търговията й с рискови финансови инструменти през последните месеци са три пъти по-големи от очакваното, съобщи Би Би Си.

През май бе съобщено, че банката е загубила най-малко 2 милиарда долара от сделки с ценни книжа, играещи ролята на застраховки на държавен и корпоративен дълг. Сега обаче банката коригира числото на 5,8 млрд. долара, като то може да се увеличи. От финансовата институция уточняват, че отговорните за това лица вече са уволнени.

За успокоение на акционерите и клиентите си обаче компанията все пак декларира сериозна печалба за второто тримесечие на годината – 4,96 млрд. долара. По тази причина акциите й скочиха с 5,8 % на борсата. Тя е с 8,7 % по-ниска от печалбата за същия период на миналата година, но е далеч по-добре от очакванията на анализаторите на фона на скандала от последните месеци.

JPMorgan уточнява в съобщение, че  преките от търговията с ценни книжа през второто тримесечие са 4,4 млрд. долара, а 1,4 млрд. са загубите от подобни дейности за първите 3 месеца на годината. Очаква се крайното число да се увеличи още с между 700 милиона и 1,7 милиарда долара. Банката уточнява, че има доказателства за служители, които се опитват да скрият  някои .

Публикувано в : Бизнес новиниЗастрахователни новиниФинансови новини

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай