Жълт код в 12 области за силен вятър


Жълт код е обявен за 19 март в 12 области на Северна България заради силен вятър, съобщиха от НИМХ. Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Силистренска и Шуменска. В тези области след обяд вятърът от запад-северозапад ще започне да се усилва и вечерта вече ще […]

Жълт код е обявен за 19 март в 12 области на Северна България заради силен вятър, съобщиха от НИМХ.

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Силистренска и Шуменска. В тези области след обяд вятърът от запад-северозапад ще започне да се усилва и вечерта вече ще има пулсации до около 22 м/сек.

След полунощ ще започне постепенно отслабване на вятъра. За останалите области в страната обявеният код е зелен.

Над страната ще преобладава слънчево време. Около обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад – до умерен, в Дунавската равнина и временно силен. Минималните температури ще бъдат предимно между 4° и 9°, в София около 5°.

Привечер и през нощта срещу четвъртък от северозапад ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слабо. Максималните температури ще са между 19° и 24°, в София около 21°.

Вижте пълна 10-дневна прогноза за времето на Sinoptik.bg.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай