Епидемия от ебола отне живота на 60 души в Гвинея


Около 60 души в Гвинея станаха жертви на епидемията от вируса ебола, който плъзна от южните райони на страната и в столицата Конакри, съобщиха представители на Министерството на здравеопазването на африканската държава. Разпространението на треската започна на 9 февруари. Към днешна дата общият брой на заболелите, в това число и починалите, е 80 души. В […]

Около 60 души в Гвинея станаха жертви на епидемията от вируса ебола, който плъзна от южните райони на страната и в столицата Конакри, съобщиха представители на Министерството на здравеопазването на африканската държава.

Разпространението на треската започна на 9 февруари. Към днешна дата общият брой на заболелите, в това число и починалите, е 80 души. В района на епидемията в южната част на страната е изпратена група от лекари. Според представители на здравното ведомство, ситуацията излиза от контрол, въпреки помощта на Световната здравна организация, Детския фонд на ООН , “ Лекари без граници“ и редица други структури.
„Лекари без граници“ обявиха днес за спешното изпращане в Гвинея на 24-ма медицински специалисти. Същата организация през следващите дни ще достави от Франция и Белгия около 33 тона медицинско оборудване и хуманитарна помощ.
Еболата е рядко, но изключително опасно вирусно заболяване, което лесно се предава от човек на човек и води до смъртта на 90% от заразените . Заболяването е съпроводено от тежко главоболие , кашлица , обща умора , диария , болка в мускулите , белите дробове и корема Все още няма ваксини или успешно лечение срещу еболата. /ИТАР-ТАСС /


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай