Експлозия в автомобил уби 7 души на турско-сирийската граница – Inews.bg (Блог)


Над 30 души са ранени при експлозия в автомобил около 15.00 ч. на ГКПП Джилвегьозю БТА/EPA Седем души са загинали, а над 30 души са ранени при експлозия в автомобил около 15.00 ч. днес на ГКПП Джилвегьозю в окръг Хатай на турско-сирийската граница. Това съобщава турският телевизионен канала НТВ, като се позовава на кмета на […]

Над 30 души са ранени при експлозия в автомобил около 15.00 ч. на ГКПП Джилвегьозю

Експлозия в автомобил уби 7 души на турско-сирийската граница

БТА/EPA

Седем души са загинали, а над 30 души са ранени при експлозия в автомобил около 15.00 ч. днес на ГКПП Джилвегьозю в окръг Хатай на турско-сирийската граница.

Това съобщава турският телевизионен канала НТВ, като се позовава на кмета на град Рейханлъ Хюсеин Шанверди. Кметът е уточнил, че петима души са загинали на място, а двама души са починали по-късно в болница.

Според турски официален представител при експлозията са ранени 33 души. Има най-малко седем загинали, 33 ранени и този брой може да нарасне, е посочил турският представител.

Той е добавил, че властите не знаят дали става дума за самоубийствен бомбен атентат или за експлозия на кола, която е транспортирала контрабандно петрол през границата.

Взривът е избухнал в автомобил със сирийска регистрация. Експлозията е причинила щети на около 15 автомобила, допълва БТА. На мястото на експлозията са изпратени линейки. В района са засилени мерките за сигурност.


автомобил – Google News

Коментирай