Един загинал при катастрофа на АМ „Струма”


28-годишен мъж, гръцки гражданин загина, а четирима други пострадаха при тежка катастрофа на автомагистрала „Струма”, в района на ГКПП „Кулата”. Сблъскали са се два леки автомобила челно, предаде агенция БГНЕС. Сигналът за катастрофата е подаден в 19.30 ч. тази вечер от района бензиностанцията в края на ЛОТ-4 на магистрала „Струма”. Автомобил с българска регистрация е […]

28-годишен мъж, гръцки гражданин загина, а четирима други пострадаха при тежка катастрофа на автомагистрала „Струма”, в района на ГКПП „Кулата”.

Сблъскали са се два леки автомобила челно,

предаде агенция БГНЕС.

Сигналът за катастрофата е подаден в 19.30 ч. тази вечер от района бензиностанцията в края на ЛОТ-4 на магистрала „Струма”.

Автомобил с българска регистрация е навлязъл в насрещната лента на магистралата в посока „Кулата”, след което се е ударил челно в автомобил с гръцка регистрация.

Пътниците от автомобилите буквално са излетели от колите вследствие на сблъсъка.

Загинал е шофьорът на гръцкия автомобил, информира Нова ТВ.

Ранени са двама мъже от гръцката кола, както и шофьорката на българската кола и нейната спътница. Откарани са в болница. Единият от пострадалите е в много тежко състояние.

Две линейки, полиция и два противопожарни автомобила са на мястото.

Пътят е затворен.

Пожарникари се мъчат да извадят заклещения под ламарините шофьор на автомобила с гръцка регистрация.

По информация на БГНЕС загиналият и двамата му спътници са студенти по стоматология в София. Пътували са към Гърция за 4-те почивни дни по случай българския национален празник.

Двамата братя, Димитрос и Костос Р., на 30 и 32 години са с политравми. Ранената 40-годишна българка Т.М. от Казанлък е с контузия на гръдния кош.

Според агенцията

грешката е на българския водач,

който веднага след преминаване на граничния пункт навлиза в левия ръкав на магистралата. На практика, българката е карала повече от километър в насрещното платно.

Трафикът в страната е натоварен, тъй като заради предстоящите четири почивни дни мнозина избраха да пътуват извън или към родните си места. Повече вижте във видеото:


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай