Евакуират село край Добрич, заради язовирна стена


Още по темата Трети ден Добрич е в бедствено положениеПреди 2 часа Паднали къщи в Добрич, язовирът Плачи дол продължава да преливаПреди 22 часа Извършва се евакуация на всички хора от село Ново Ботево, област Добрич, поради опасност стената на близкия язовир Ботево да се скъса. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, като уточниха, че […]

Още по темата

  • Трети ден Добрич е в бедствено положение
    Преди 2 часа

  • Паднали къщи в Добрич, язовирът Плачи дол продължава да прелива
    Преди 22 часа

Извършва се евакуация на всички хора от село Ново Ботево, област Добрич, поради опасност стената на близкия язовир Ботево да се скъса.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР, като уточниха, че няма пряка опасност за приливна вълна в посока град Добрич.

Спасителни екипи са предприели всички възможни действия за осигуряване на безопасността на жителите на населените места, разположени по пътя на евентуалната приливна вълна.

Извършва се постоянен обход на водоема и се наблюдават критичните и заливните точки.

Иначе в самия град Добрич обстановката постепенно се нормализира, но бедственото положение не е отменено.

Основното, което се извършва към настоящия момент, е отводняването на къщи и различни райони, където се налага такава намеса.

Екипи днес ще тръгнат и към населените места в община Добричка. В района на общината има населени места с наводнени къщи.

85 жилища са заявени за отводняване в различни населени места на община Добричка, която обхваща селата около града.

Там, където, е имало аварии на помпени станции, те са отремонтирани, вкарани са в системата. Има няколко села, където в момента се работи по тяхното електрозахранване, очаква се най-късно до края на деня това да бъде преодоляно.

По плановете, които всяка община има за действие при бедствия и аварии, е залегнало създаването на комисии за оценка на щетите.

„Очаквам в началото на новата седмица комисиите от специалисти да започнат обход, за да се установят точно колко и какви са щетите”, каза Недко Марчев, областен управител на Добрич.

Източник: По материали на агенция „Фокус“    


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай