ДСБ минава в опозиция, Петър Москов остава в кабинета


След петчасово заседание ръководството на ДСБ, част от Реформаторския блок, реши да последва лидера си и да мине в опозиция. „Националното ръководство на ДСБ подкрепя решението на лидера за снемане на политическото доверие от правителството и напускане на парламентарното мнозинство в 43-то НС поради отказа на партия ГЕРБ от договорения вариант на конституционните реформи и бламирането […]

След петчасово заседание ръководството на ДСБ, част от Реформаторския блок, реши да последва лидера си и да мине в опозиция.

„Националното ръководство на ДСБ подкрепя решението на лидера за снемане на политическото доверие от правителството и напускане на парламентарното мнозинство в 43-то НС поради отказа на партия ГЕРБ от договорения вариант на конституционните реформи и бламирането на министър Христо Иванов като министър на правосъдието.

ДСБ подкрепя провежданите реформаторски политики от д-р Петър Москов и във връзка с решението му за оставане на поста, прие оставката му като зам.-председател на партията“, съобщиха от пресцентъра на ДСБ.

Радан Кънев обяви, че напуска парламентарното мнозинство на 9 декември, веднага след като оставка подаде правосъдният министър Христо Иванов заради несъгласие с приетите квоти за избор на прокурорската колегия на ВСС при гласуването на промените в Конституцията.

Решението си да остане министър, Петър Москов мотивира с това, че неговата оставка е най-исканата оставка от началото на това управление и той няма да позволи на ДПС да му я вземат „по този начин“, съобщи Нова ТВ.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че „ако Реформаторският блок разклати коалицията и излезе от управлението, ще зарежем стабилността и ще отидем на предсрочни парламентарни избори заедно с президентските“.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай