ДПС обвини властта в политическа репресия


ДПС обвини управляващите в политическа репресия заради уволнения на служители в държавната администрация, припознати като близки до Движението. Заместник-председателят на ДПС и бивш екоминистър Станислав Анастасов обяви от парламентарната трибуна, че за последния месец правителството е уволнило още 30 служители с висше образование. С тях уволнените служители, припознати като приближени до ДПС, са станали 295 […]

ДПС обвини управляващите в политическа репресия заради уволнения на служители в държавната администрация, припознати като близки до Движението.

Заместник-председателят на ДПС и бивш екоминистър Станислав Анастасов обяви от парламентарната трибуна, че за последния месец правителството е уволнило още 30 служители с висше образование. С тях уволнените служители, припознати като приближени до ДПС, са станали 295 души.

„Те имат само една-единствена вина – припознати са по един или друг начин като близки до ДПС.

Брутално уволнените са жертва на политическата репресия на две ксенофобски партии – Патриотичния фронт и Реформаторския блок“,

категоричен бе Анастасов в декларация от името на партията.

По думите му уволнените имат необходимия ценз, опит, преминали са през процедура на конкурс и отговарят на съответните длъжностни характеристики.

Анастасов изчете част от имената на уволнените и обеща всяка сряда да продължи с обявяване на „жертвите“ на политическа репресия, а след това „ живият летопис“ ще бъде представен и в Европейския парламент.

„Всички тези хора, за които прочете г-н Анастасов, са хора, назначени по времето на ДПС и БСП.

Те никога не са били в системата. И колкото образования да имат, когато нямаш необходимия стаж и професионализъм, увисваш като паяк във въздуха. Този геноцид, който вие приложихте върху българските граждани и върху изпитани професионалисти, хора с образование и опит, няма да може да бъде повторен за радост, но за ваша мъка“, отговори зам.-председателят на групата на ГЕРБ Цвета Караянчева.

В резултат на декларацията на ДПС депутатите от Патриотичния фронт напуснаха пленарната зала на Народното събрание.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай