До 26 ноември гласуваме за застраховател на годината


Мария Генчева | ное 06, 2012 | Коментари 0 От днес до 26 ноември продължава гласуването на Застраховател на годината в станалия вече традиция конкурс, организиран от Българската асоциация на застрахователните брокери в партньорство с Българската асоциация на пострадалите от катастрофи. Това каза на пресконференция предсезателят на БАЗБ Николай Здравков. Конкурсът се провежда за втора […]

От днес до 26 ноември продължава гласуването на Застраховател на годината в станалия вече традиция , организиран от Българската асоциация на застрахователните брокери в партньорство с Българската асоциация на пострадалите от катастрофи. Това каза на пресконференция предсезателят на БАЗБ Николай Здравков.

Конкурсът се провежда за втора поредна година и се основава единствено на гласовете на потребителите за избора на най-добри застрахователни компании. Новост тази година е специално създаденият сайт http://bgzastrahovatel.org/ и разширеният брой категории, в които ще се гласува.  От три миналата година, днес те са увеличени до 5, обясни Здравков. Той аргументира и избора на категории. Автомобилното застраховане е с най-много потребители в България, затова е отделено още в първата категория. Имущественото застраховане е на второ място, освен това тази година имаше много събития, свързани с него – наводнението в село Бисер, земетресението в Перник и др. В третата категория е животозастраховането, което макар най-слабо разпространено у нас не е за подценяване, тъй като животът на човека е най-важното нещо. В останалите категории се гласува за най-коректните при изплащане на имуществени и неимуществени вреди.

Тази година е подобрена и системата за гласуване, с цел да се избегне максимално манипулация на вота, обясни Здравков. Създадени са защити за предотвратяването на пускането на много гласове от един компютър, използването на прокси сървъри за осигуряване на допълнителни гласове на дадена компания и използването на „роботи” за гласуване. Правилото е „един глас от един компютър”. Това ще даде възможност за осигуряване на максимално коректни и представителни резултати, които в последствие могат да служат за ориентир за компаниите на пазара.

Гласуването продължава до 26 ноември – понеделник. След това резултатите ще бъдат обработени като ще бъдат премахнати невалидните гласове и след това ще бъдат определени победителите с най-много гласове. При отчетени повече от един гласа от един компютър, ще се взема само първият.

Награждаването е на 29 ноември в хотел Шератон в София.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новиниИнтересно

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай