Джон Джихадиста показа лицето си (снимка)


Най-известният палач на групировката „Ислямска държава“ (ИД, преди „Ислямска държава в Ирак и Леванта“, ИДИЛ) – Джон Джихадиста, показа лицето си на видео, съобщава „Дейли Мейл„. Това е станало по време на екзекутиране на пленник. Във видеото той заявява, че планира да се върне във Великобритания, за да продължи „да обезглавява хора“. Източник: ЕПА/БГНЕС Джон […]

Най-известният палач на групировката „Ислямска държава“ (ИД, преди „Ислямска държава в Ирак и Леванта“, ИДИЛ) – Джон Джихадиста, показа лицето си на видео, съобщава „Дейли Мейл„.

Това е станало по време на екзекутиране на пленник. Във видеото той заявява, че планира да се върне във Великобритания, за да продължи „да обезглавява хора“.

Източник: ЕПА/БГНЕС

Джон Джихадиста, чието име е Мохамед Емваси, е роден в Кувет през 1988 г. Заедно с родителите си идва във Великобритания през 1993 г., като семейството се установява в британската столица. Смята се, че през 2009 г. е завършил Уестминстърския университет в Лондон със специалност информационни технологии.

Прозвището си е получил от заложниците, затова че общувал с терористи, говорещи с британски акцент.

Според британските тайни служби Емваси е пристигнал през 2013 г. в Сирия и се е присъединил към терористите от „Ислямска държава“, ставайки техен палач.

Той е отговорен за убийството на поне пет заложници (двама британци и трима американци).


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай