Две взривни устройства бяха открити на летището в Кайро


Две бомби бяха намерени на летището в египетската столица Кайро, съобщиха източници от охраната на летището, цитирани от Ройтерс. Те бяха обезвредени в понеделник вечерта от сапьори чрез контролирани взривове, съобщиха местните власти, цитирани от ДПА. Първата бомба бе намерена от полицейски патрул пред една от залите за пристигащи пътници на Терминал 1. След това […]

Две бомби бяха намерени на летището в египетската столица Кайро, съобщиха източници от охраната на летището, цитирани от Ройтерс.

Те бяха обезвредени в понеделник вечерта от сапьори чрез контролирани взривове, съобщиха местните власти, цитирани от ДПА.

Първата бомба бе намерена от полицейски патрул пред една от залите за пристигащи пътници на Терминал 1. След това силите за сигурност започнаха претърсване за други бомби и намериха една, заложена до кола на полицейски командир. Тя е била настроена да бъде активирана с мобилен телефон, но с помощта на заглушително устройство, използвано по време на обезвреждането на първата бомба, силите за сигурност успяха да предотвратят избухването ѝ, посочиха източниците.

Управата на летището е затегнала мерките за сигурност.

За момента няма извършени арести, служителите по сигурността на летището преглеждат кадри от охранителните камери.

Малко след 9 ч. тази сутрин друга бомба избухна на търговска улица в центъра на Кайро, нанасяйки щети на фасадите на няколко магазина, но без да причини жертви.

Според източници от силите за сигурност, цитирани от Ройтерс, при експлозията са били леко ранени двама души.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай