Двама загинаха при тежка катастрофа в Кресна


Двама души загинаха, а други двама са ранени при катастрофа между две леки коли – „Мерцедес“ и „Рено“ на главен път Е79 в Кресна, предаде БГНЕС. Пътният инцидент е станал около 6,30 ч. сутринта в центъра на град Кресна. По първоначални данни лек автомобил „Рено“ с 49-годишен водач от гр. Кресна, излизайки от пресечка на града за включване в първокласния път, […]

Двама души загинаха, а други двама са ранени при катастрофа между две леки коли – „Мерцедес“ и „Рено“ на главен път Е79 в Кресна, предаде БГНЕС.

Пътният инцидент е станал около 6,30 ч. сутринта в центъра на град Кресна.

По първоначални данни лек автомобил „Рено“ с 49-годишен водач от гр. Кресна, излизайки от пресечка на града за включване в първокласния път, е създал предпоставка за удар с лек автомобил „Мерцедес“ с 25-годишна водачка от с. Митино, община Петрич, движещ се по „Е-79“.

За да избегне удар между автомобилите, водачката на лекия автомобил „Мерцедес“ е отклонила колата си вляво, а в същия момент водачът на реното е отклонил автомобила вдясно и е последвал челен удар между тях, съобщи полицията в Благоевград.

Вследствие на инцидента са загинали водачът на лекия автомобил „Рено“ и 59-годишен мъж от Кресна, пътуващ в него.

По първоначални данни без опасност за живота им са пострадали мъж на 49 години, който е настанен за лечение в МБАЛ-Благоевград, и мъж на 39 години, приет за лечение в МБАЛ-Сандански. И двамата са от Кресна и са пътували в реното.

Пострадала е и водачката на лекия автомобил „Мерцедес“, която е настанена за лечение в МБАЛ-Благоевград.

Точните причини за катастрофата са в процес на установяване. Движението в района е нормално, информират от ОД на МВР – Благоевград

Ограничението на скоростта на Е-79 в територията на град Кресна е 50 км/час.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай