„Даеш“ е убила 2000 цивилни в Сирия за 18 месеца


Джихадистката групировка „Даеш“ („Ислямска държава“, ИД – бел.ред.) е избила 2000 цивилни в Сирия, откакто обяви създаването на халифат преди 18 месеца, съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ), цитиран от ДПА. Близо половината от тях, около 930, са били от племето шуайтат, въстанало срещу властта на групировката, след като тя превзе неговите […]

Джихадистката групировка „Даеш“ („Ислямска държава“, ИД – бел.ред.) е избила 2000 цивилни в Сирия, откакто обяви създаването на халифат преди 18 месеца, съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ), цитиран от ДПА.

Близо половината от тях, около 930, са били от племето шуайтат, въстанало срещу властта на групировката, след като тя превзе неговите земи в Източна Сирия миналата година.

Джихадистката групировка е избила 420 свои членове, предимно чуждестранни бойци, по обвинения в шпионаж или за опит за дезертьорство.

„Даеш“ е убила още над 1000 войници и представители на проправителствени милиции, както и 253 бунтовници, съобщи базираната във Великобритания неправителствена организация.  


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай