Гугъл пуска собствен автомобил – Блиц


Активното развитие на електрическите превозни средства в последните години може скоро да въвлече в автомобилната промишленост и корпорация Google, съобщава autoclub.bg. В момента компанията взима участие в тази индустрия чрез свои проекти, касаещи средства за връзка и безпилотни машини, но работата може да стигне до пълноценно собствено автомобилно производство. През миналата седмица председателят на съвета […]


Активното развитие на електрическите превозни средства в последните години може скоро да въвлече в автомобилната промишленост и корпорация Google, съобщава autoclub.bg. В момента компанията взима участие в тази индустрия чрез свои проекти, касаещи средства за връзка и безпилотни машини, но работата може да стигне до пълноценно собствено автомобилно производство.

През миналата седмица председателят на съвета на директорите в Google Ерик Шмид присъства при поставянето на нов рекорд за скорост на електрически автомобили от Пол Дрейсън – 328,6 км/ч с прототипа Drayson B12 69EV на самолетна писта в Елуингтън.

Неочакваният гост от Гугъл сподели, че “новите технологии най-добре се развиват в нови компании и че след 20 г. елмобилите ще се превърнат в мейнстрийм”.


автомобил – Google News

Отбелязано с:  

Коментирай