Гръцката полиция залови трафиканти на сирийци


Полицията в Атина и в Солун проведе координирана акция против хора, които помагат на нелегални имигранти да влязат в страни от ЕС. Заловени са един сириец и един египтянин.Сириецът е заловен на новата жп спирка в Солун, след като поел десетина други сирийци, дошли от Атина и ги оставил в камион, с който трябвало да […]

Полицията в Атина и в Солун проведе координирана акция против хора, които помагат на нелегални имигранти да влязат в страни от ЕС. Заловени са един сириец и един египтянин.
Сириецът е заловен на новата жп спирка в Солун, след като поел десетина други сирийци, дошли от Атина и ги оставил в камион, с който трябвало да ги транспортира до Австрия. Египетският гражданин е задържан в Атина за предполагаемо притежание на пари, които са платили мигрантите.
Полицията в Атина е претърсила дома на сириеца и интернет кафенето, в което е работел египтянинът. Открита е една фалшива шофьорска книжка за Румъния, фалшифициран сирийски паспорт, 4200 евро, четири мобилни телефона и три сим карти.
Според полицията всеки от имигрантите, които искали да напуснат Гърция, трябвало да плати около 3000 евро./МИА
/


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай