Груевски е готов с новия кабинет


ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски и Демократическия съюз за интеграция (ДСИ) на Али Ахмети са постигнали съгласие за бъдещия състав на новото македонско правителство. В новия кабинет, който ще бъде ръководен отново от Груевски, най-голямата промяна е в министерството на отбраната и на образованието, съобщава местната телевизия Алфа. Досегашният посланик на Македония в САЩ и ръководител […]

ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски и Демократическия съюз за интеграция (ДСИ) на Али Ахмети са постигнали съгласие за бъдещия състав на новото македонско правителство.

В новия кабинет, който ще бъде ръководен отново от Груевски, най-голямата промяна е в министерството на отбраната и на образованието, съобщава местната телевизия Алфа. Досегашният посланик на Македония в САЩ и ръководител на екипа за преговорите с Гърция

Зоран Йолевски е новият министър на отбраната.

Зоран Ставревски запазва поста на вицепремиер и министър на финансите, Никола Попоски ще ръководи и в бъдеще министерството на външните работи. Гордана Янкуловска остава министър на вътрешните работи.

Абдулаким Адеми поема министерството на образованието. Аднан Яшари е новият министър на правосъдието. Беким Незири заема поста министър на икономиката, Михаил Цветков – на земеделието, Диме Спасов – на труда и социалната политика, Никола Тодоров – на здравеопазването.

Тази седмица се очаква Груевски да представи в Народното събрание новия състав на кабинета. Депутатите имат 15-дневен срок за одобрение на състава на правителството.

След предсрочните парламентарни избори на 27 април ВМРО-ДПМНЕ и ДСИ се договориха отново да сформират коалиционен кабинет. Партията на Груевски има 61 депутати, а ДСИ 19 в 123-местния македонски парламент. Депутатите от опозиционния Социалдемократически съюз (СДСМ) върнаха мандатите и обявиха бойкот на новия парламент.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай