Греков подал сигнал до Цацаров за фонд „Земеделие“


Още по темата Греков иска оставките на ръководството на фонд „Земеделие“Преди 2 дни Шефът на ДФ „Земеделие“ нападна ресорния министърПреди 1 ден Министърът на земеделието и храните Димитър Греков е подал сигнал до главния прокурор срещу длъжностни лица във фонд „Земеделие“ за неправомерно одобрени проекти. Това съобщи „Труд„, като се позова на самия Греков. „До главния прокурор […]

Още по темата

  • Греков иска оставките на ръководството на фонд „Земеделие“
    Преди 2 дни

  • Шефът на ДФ „Земеделие“ нападна ресорния министър
    Преди 1 ден

Министърът на земеделието и храните Димитър Греков е подал сигнал до главния прокурор срещу длъжностни лица във фонд „Земеделие“ за неправомерно одобрени проекти.

Това съобщи „Труд„, като се позова на самия Греков.

„До главния прокурор е подаден обобщен доклад на базата на значителен брой оплаквания от бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони. Преди 20 дни съм дал такова писмо и до премиера Пламен Орешарски, и до Агенцията за държавна финансова инспекция”, потвърди Димитър Греков пред изданието.

Министърът допълни, че може някои от сигналите да се дублират, защото самите земеделци също са се оплаквали в институциите от фонда.

„Докато няма резултати от проверката, не искам да я коментирам, защото не искам да клеветя колегите от фонд “Земеделие”, каза Греков.

На въпрос по какъв начин са стигнали тези оплаквания до министъра, за да ги предаде на главния прокурор, Греков каза: “Нали виждате, че аз не си измислям. Хората пишат, а не както се твърди, че се оплаква само моя фирма.”

Конфликтите между министерството и фонда станаха явни преди няколко дни, когато министър Греков поиска оставката на цялото ръководство на фонд „Земеделие“ заради оплаквания от работата на фонда и забавени плащания.

Шефът на фонд „Земеделие“ обаче обяви, че няма основание да му се иска оставка и нападна Греков с обвинението, че искал оставки защото се бавели плащания към негова фирма.

Днес нямаше заседание на ръководството на фонда заради липса на кворум.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай