Германците и италианците най-неподготвени за Solvency II


Мария Генчева | окт 19, 2012 | Коментари 0 Германските и италианските застрахователи са най-неподготвени за въвеждането на директивата Solvency II, става ясно от проучване на компанията Ernst & Young. Според проучването 43 % от европейските застрахователни компании ще са неподготвени, ако новите правила бъдат въведени по план от януари 2014 година. Ако тя обаче […]

Германските и италианските застрахователи са най-неподготвени за въвеждането на директивата , става ясно от проучване на компанията Ernst & Young.

Според проучването 43 % от европейските застрахователни компании ще са неподготвени, ако новите бъдат въведени по план от януари 2014 година. Ако тя обаче бъде отложена за 2015 г., готовността ще се увеличи до 90 %. За радост на застрахователите, въвеждането на правилата е малко вероятно да стане през 2014 година и далеч по-вероятно да бъде отложено с една или дори две години.

Въпреки това се предполага, че 69 % от компаниите ще изпитват големи трудности в спазването на новото законодателство, най-вече заради новите системи и методи за управление на информацията, които ще са необходими.

Проучването е направено между 160 големи застрахователни компании в Европа. Според резултатите най-подготвени са тези във Великобритания и Холандия, а най-неподготвени – в Германия и Италия.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове:


Коментирай