Германският застрахователен регулатор си търси шеф


Мария Генчева | юни 14, 2012 | Коментари 0 Германската федерална агенция за финансов надзор Bafin си търси нов шеф на крилото за застрахователен надзор, след като настоящата ръководителка Габриеле Хан бе сменена след 18 месеца на поста, съобщи Ройтерс. Смяната идва в разгара на подготовката за въвеждането на новите европейски правила за застрахователите, известни […]

Германската федерална агенция за финансов надзор Bafin си търси нов шеф на крилото за надзор, след като настоящата ръководителка Габриеле Хан бе сменена след 18 месеца на поста, съобщи Ройтерс.

Смяната идва в разгара на подготовката за въвеждането на новите европейски правила за застрахователите, известни като Solvency II. Причината за смяната на Хан не се посочва. Съобщава се обаче, че тя ще поеме отдела по регулаторни услуги и човешки ресурси.

Нейната длъжност ще бъде временно поета от шефката на Bafin Елке Кьонинг, докато се намери приемник за поста. Кьонинг има богат и дълъг опит в застрахователния сектор. Тя е работила за най-големия световен презастраховател Munich Re и за третия по големина презастраховател Hannover Re, където е главен финансов директор от 2002 до 2009 г.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове:


Инстрейд Застрахователен брокер

Коментирай