Германия и Австрия ограничиха преминаването на мигранти


Германия и Австрия решиха да ограничат преминаването на мигранти и ще бъде позволено те да преминават вече само през пет пункта по общата им граница. Така ще се контролира по-добре потокът от хора, съобщи днес германското външно министерство, цитирано от Франс прес. Мярката влиза в сила незабавно, съобщи говорител на министерството. Той не съобщи кои […]

Германия и Австрия решиха да ограничат преминаването на мигранти и ще бъде позволено те да преминават вече само през пет пункта по общата им граница. Така ще се контролира по-добре потокът от хора, съобщи днес германското външно министерство, цитирано от Франс прес.

Мярката влиза в сила незабавно,

съобщи говорител на министерството. Той не съобщи кои ще са граничните пунктове, през които е позволено преминаването.

Миналия месец Берлин и Виена се споразумяха да запазят границите си отворени за бежанците, което доведе до засилване на притока на мъже, жени и деца, бягащи от бедност или войни.

В средата на септември контролът по границите беше възстановен, но мигрантите можеха да влизат в Германия от всякъде.

Повечето от кандидатите за убежище преминаваха през 800-километровата граница между Бавария и Австрия.

Австрия организира от седмици транспорта на хиляди мигранти към Германия. Други пристигат по собствен път, често минавайки границата през гората.

В сряда германският вътрешен министър Томас де Мезиер обвини Австрия в некоректно отношение. Той заяви, че Виена изпраща хиляди хора хаотично, след падането на нощта, без подготовка и на различни места.


VESTI.bg

Коментирай