„Галъп“: „Патриотичен фронт“ взима гласове от ББЦ и „Атака“


Ако предсрочните избори бяха днес коалицията между ВМРО и Национален фронт за спасение на България – „Патриотичен фронт“ би влязла в следващия парламент. Заради новата формация обаче спад в подкрепата си отбелязват две партии – „България без цензура“ и „Атака“. Това заяви директорът на „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов за радио „Фокус“ в коментар на данни от последното изследване на социологическата […]

Ако предсрочните избори бяха днес коалицията между ВМРО и Национален фронт за спасение на България – „Патриотичен фронт“ би влязла в следващия парламент.

Заради новата формация обаче спад в подкрепата си отбелязват две партии – „България без цензура“ и „Атака“.

Това заяви директорът на „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов за радио „Фокус“ в коментар на данни от последното изследване на социологическата агенция.

По думите му няма други особени изненади в изследването на фона на събитията в страната.

„Заради коалицията „Патриотичен фронт“ е застрашена подкрепата за партия „Атака“. Застрашена изглежда и подкрепата за „България без цензура“, вследствие на скандалите от последния месец, но към настоящия момент това не променя добрите перспективи на партията за влизане в Народно събрание“, обясни Симеонов.

„Нито една от перспективите не бива да се изключва съвсем, защото картината не показва някакво отчетливо надмощие на очертаните различни лагери“, категоричен бе политологът.

Според данните от социологическото проучване ГЕРБ би могла да се стреми към пълно мнозинство.

„Дори и да не го постигне, би имала сравнително благоприятни опции за сътрудничество с по-малките формации“, коментира Симеонов.

Според него, друг въпрос, който ще стои в периода около изборите на 5 октомври, е за ролята на ДПС в следващото управление.

„Възможно е и да се стигне до голяма коалиция БСП – ГЕРБ, която би била много устойчива“, посочи той. 


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай