В Украйна са били заловени двама руски войници


Още по темата Прекратяването на огъня в Източна Украйна като цяло се спазваПреди 4 дни Украйна и проруските сепаратисти подписаха примириеПреди 5 дни Порошенко и Путин се разбрали за спиране на огъня в Източна УкрайнаПреди 7 дни Украинските въоръжени сили съобщиха, че са арестували в източната част на Украйна двама руски войници, заподозрени, че са […]

Още по темата

  • Прекратяването на огъня в Източна Украйна като цяло се спазва
    Преди 4 дни

  • Украйна и проруските сепаратисти подписаха примирие
    Преди 5 дни

  • Порошенко и Путин се разбрали за спиране на огъня в Източна Украйна
    Преди 7 дни

Украинските въоръжени сили съобщиха, че са арестували в източната част на Украйна двама руски войници, заподозрени, че са използвали преносими зенитно-ракетни системи срещу украински военни самолети, предаде Франс прес.

По думите на военния говорител Андрий Лисенко те са били арестувани от доброволците от батальона „Луганск-1“, който се бие на страната на украинската армия.

Тази информация идва на петия ден от примирието, което общо взето се спазва според украинския президент Петро Порошенко. Той посочи днес, че по данни на разузнаването, 70 на сто от руските сили са се изтеглили от Украйна, докато Москва изобщо отрича да има руско военно присъствие в Украйна.

На 5 септември Украйна и проруските сепаратисти подписаха споразумение за прекратяване на огъня в Източна Украйна.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай