В Коста Рика арестуваха гълъб наркотрафикант


Гълъб наркотрафикант беше арестуван, докато пренасяше марихуана и кокаин в близост до затвор в Коста Рика, съобщава агенция ЮПИ.  Полицията кръсти пернатото „наркогълъб“. То беше заловено на местопрестъплението в близост до затвора „Ла Реформа“, най-големия в страната, разположен в Сан Рафаел де Алахуела.  Крилатият пласьор пренасял 14 грама марихуана и 14 грама кокаин. Това е […]

Гълъб наркотрафикант беше арестуван, докато пренасяше марихуана и кокаин в близост до затвор в Коста Рика, съобщава агенция ЮПИ. 

Полицията кръсти пернатото „наркогълъб“.

То беше заловено на местопрестъплението в близост до затвора „Ла Реформа“, най-големия в страната, разположен в Сан Рафаел де Алахуела. 

Крилатият пласьор пренасял 14 грама марихуана и 14 грама кокаин. Това е първият опит за вкарване на наркотици в затвора „Ла Реформа“ по този неконвенционален начин. 

Преди това с подобна цел са били използвани котки, към чиито опашки били прикрепени дозите. 

„Арестуваният“ гълъб бил прибран в кафез, след което бил закаран в приют за птици. 

В „Туитър“ се появиха шеговити коментари. 

„Хиляди гълъби излязоха на протест, за да бъде освободен техния нарко-събрат!“, написа потребител, като изпрати и фотомонтаж на хиляди гълъби, събрали се протестно на Площада на културата в Сан Хосе. 


VESTI.bg

Коментирай