В интернат заради кражба на списание


11-годишно момче прекарва детството си в институции заради кражбата на едно списание. Историята на Златко в снимки Детето, израснало в бедно многодетно семейство, мечтае за живота на своите идоли от кориците на лъскавите издание. Затова и решава да открадне списание, след което детството му преминава в институциите – за провинение, за което никой възрастен не би бил […]

11-годишно момче прекарва детството си в институции заради кражбата на едно списание.

Историята на Златко в снимки

Детето, израснало в бедно многодетно семейство, мечтае за живота на своите идоли от кориците на лъскавите издание.

Затова и решава да открадне списание, след което детството му преминава в институциите – за провинение, за което никой възрастен не би бил дори арестуван.

От улицата, където краде, за да яде, момчето попада в интерната, където се бие, за да не го бият.

Далеч от дом и семейство, като държавата нарича това превъзпитание.

Източник: vbox7.com

Случаят е показателен за проблемите в системата на детското правосъдие – наказанията се налагат по схема, а случаите се вкарват в удобен за институциите шаблон. 

Тази и още истории водещата на Новините на NOVA Надежда Узунова ще представя всяка събота от 8.00 ч. в предаването „Събуди се“.

Репортажите ще илюстрират именно нуждата от промяна на законодателството и обществените нагласи, така че да се спазват правата на децата, да не бъдат произволно лишавани от свобода и да не стават жертви на стигматизация и дискриминация. 


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай