В Гърция днес е ден на предизборно мълчание


В Гърция днес е ден на предизборно мълчание преди утрешните парламентарни избори, предаде ТАСС. Забраната не е обявена официално, но по традиция се знае, че ден преди изборите е забранено агитирането в полза на някоя партия, забранено е публикуването на прогнози за изхода от гласуването и на рейтингите на партиите. Според последните проучвания на общественото […]

В Гърция днес е ден на предизборно мълчание преди утрешните парламентарни избори, предаде ТАСС.

Забраната не е обявена официално, но по традиция се знае, че ден преди изборите е забранено агитирането в полза на някоя партия, забранено е публикуването на прогнози за изхода от гласуването и на рейтингите на партиите.

Според последните проучвания на общественото мнение радикалната левица СИРИЗА изпреварва с пет до шест пункта консервативната Нова демокрация на премиера Андонис Самарас и се очаква, ако няма изненади, да победи на изборите.

Нова демокрация също е изпълнена с оптимизъм, заяви говорителката Мария Спираки. Самарас също е убеден, че ще има промени в рейтингите на партиите в последния момент, тъй като над 15 процента от избирателите не са изразили предпочитанията си.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай