Въоръжен хвърли гранати пред офис на Ердоган


Въоръжен човек беше арестуван, след като хвърли две гранати, които не се взривиха, срещу дежурни полицаи пред двореца „Долмабахче“ в Истанбул, съобщи началникът на полицията Селами Алтинок. В двореца се намира офисът на президента Реджеп Тайип Ердоган в града. Представителят на полицията изключи атентат срещу държавния глава, като заяви, че „атаката“ била извършена от „член […]

Въоръжен човек беше арестуван, след като хвърли две гранати, които не се взривиха, срещу дежурни полицаи пред двореца „Долмабахче“ в Истанбул, съобщи началникът на полицията Селами Алтинок.

В двореца се намира офисът на президента Реджеп Тайип Ердоган в града.

Представителят на полицията изключи атентат срещу държавния глава, като заяви, че „атаката“ била извършена от „член на терористична организация“ и била насочена срещу дежурните полицаи пред двореца „Долмабахче“, на европейския бряг на Истанбул.

„Двете ръчни гранати, които той хвърли срещу дежурните полицаи, не избухнаха. Той беше бързо неутрализиран“, заяви Алтинок пред журналистите на мястото на инцидента, като подчерта, че няма пострадали.

Мъжът е член на „известна терористична организация“ и е излежал присъда в затвора, каза още началникът на полицията, без да разкрива самоличността му и политическата му принадлежност.

Атентаторът беше неутрализиран незабавно и му бяха поставени белезници от полицаите в червено церемониално облекло пред двореца, уточнява телевизия „Си Ен Ен-Тюрк“.

ървият ден от годината е неработен в Турция и Ердоган не бил в офиса си в момента на атаката, съобщават турските медии.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай